Laminaat en vloerverwarming

Vloerverwarming en laminaat gaan onder bepaalde condities prima samen. Het is echter wel belangrijk dat u rekening houdt met een aantal zaken; zoals type basisvloer, een geschikte ondervloer en de dikte van het laminaat.

Het doel van vloerverwarming is – logisch als het klinkt – verwarmen. Al onze laminaatvloeren kunnen op vloerverwarming worden gelegd. Houd er rekening mee dat hoe dikker de kwaliteit van het laminaat is, hoe hoger de warmteweerstandwaarde (R) wordt. Voor ondervloeren is het helaas niet zo, dat elke ondervloer geschikt is voor optimale verwarming. Bij de Online Vloerenstudio beschikken wij over ondervloeren die geschikt zijn om in combinatie met vloerverwarming te leggen. Wilt u genieten van optimaal warmtecomfort: laat u altijd goed adviseren!

Vloerverwarming op beton

Beton heeft als voordeel dat het egaal is en dat het de mogelijkheid biedt om vloerverwarming ingegoten in de vloer te laten opnemen. Een ondervloer hoeft dus niet een egaliserende eigenschap te hebben. Dat komt goed uit, want in combinatie met vloerverwarming gebruiken we meestal een dunne (niet-egaliserende) rolondervloer van hooguit 3mm. Belangrijk bij nieuwbouw is dat de betonnen vloer goed droog is op het moment dat de laminaatvloer wordt gelegd. Zet daarom de vloerverwarming al enige weken aan voordat de vloer wordt gelegd.

Eerste gebruik vloerverwarming op laminaat

Als de laminaatvloer ligt, is het belangrijk dat de vloer langzaam went aan de verwarming. Verhoog daarom de temperatuur stapsgewijs, maar nooit tot meer dan 27°C. Zorg eventueel voor luchtbevochtiging als het in de ruimte te droog kan worden. Let er ook op dat warmte op bepaalde plekken niet vastgehouden kan worden, bijvoorbeeld onder een vloerkleed, en daardoor te veel warmte ontstaat.

Vloerverwarming die verkoelt

Een vloerverwarming die verkoelt, klinkt tegenstrijdig, maar het komt steeds vaker voor. Zorg in dit geval voor een kwalitatief hoogwaardig systeem en laat het aanleggen door een erkende installateur. Een lage temperatuur kan tot condens leiden met alle gevolgen van dien voor uw laminaatvloer. Zorg sowieso dat de verkoeling nooit lager is dan 5°C dan de kamertemperatuur. Dus is het in de kamer 27°C dan mag de vloer tot 22°C verkoelen.

Interesse in een laminaatvloer in combinatie met vloerverwarming? Neem contact op met onze verkoopadviseur.

Contact

De Online Vloerenstudio
Corversbos 90 (geen showroom)
2134 MK Hoofddorp
info@onlinevloerenstudio.nl
Telefoon: 023-7433395