Laminaat op de trap

Laminaat op trap is mogelijk

Photo by Zoltan Kovacs on Unsplash

Wie de trap één wil laten worden met de ruimte, kan er voor kiezen deze te bekleden met hetzelfde laminaat dat op de vloer ligt. Dit geeft de ruimte een harmonieuze uitstraling. Dus bent u handig en wilt u zelf aan de slag: laminaat op de trap is een mooie optie.

Niet elk laminaat is geschikt om op de trap te worden gelegd. Ten eerste wordt een trap intensief gebruikt. Een stevige kwaliteit is dus zeker belangrijk. Daarnaast wilt u op de trap wat stroefheid om glijpartijen te voorkomen. Dat betekent dat u het beste kunt kiezen voor een wat ‘ruwere’ laminaatvloer of door te zorgen voor goede profielen als u laminaat op de trap legt.

Elk laminaatdeel op maat

Qua leggen vraagt laminaat op de trap wat meer vakmanschap dan wanneer het op de vloer wordt gelegd. Daar waar een vloer vaak recht toe recht aan is, heeft u bij een trap te maken met schuine delen. Elke traptrede vraagt om een laminaat vloerdeel dat op maat moet worden gezaagd. Gelukkig zijn er bij de bouwmarkt speciale trapspinnen verkrijgbaar voor het inmeten van de trap, zodat u het laminaat per trede op maat kunt zagen.

Eerst zagen en dan bovenaan beginnen

laminaat op de trap

Zaag of knip eerst alle delen op maat, voordat u begint met het verlijmen van de laminaatdelen op de trap. Belangrijke tip: check per trede of het laminaat goed op maat is. Dit voorkomt dat u op het moment dat u de delen gaat bevestigen er achter komt dat het laminaat net niet past. En nummer de tredes en de delen, zodat u exact weet welk laminaatdeel bij welke trede hoort. Als alles klaar ligt, begint u bij de bovenste trede met het bevestigen, zodat u niet op de net aangebrachte treden hoeft te staan. Werk de trap eventueel af met anti-slipstrips of trapprofielen.

Ook laminaat op de trap?

Ook op de trap leggen wij het laminaat voor u. Voor andere toepassingen komt het aan op uw eigen creativiteit en handigheid. Daarvoor kunt u bij de Online Vloerenstudio kiezen uit ons brede assortiment

Als u nog vragen heeft, een offerte wilt aanvragen of direct een legafspraak wilt maken, kunt u contact opnemen door te bellen naar 023-7433395. Maar u kunt ons natuurlijk ook e-mailen of gebruik maken van het contactformulier.

Contact

De Online Vloerenstudio
Corversbos 90 (geen showroom)
2134 MK Hoofddorp
info@onlinevloerenstudio.nl
Telefoon: 023-7433395