Wat voor parketvloer is lamelparket?

parketvloer lamelparketWilt u een nagenoeg echte houten vloer, maar niet de werking van het hout? Dan is een systeem parketvloer, ook wel lamelparket genoemd, de juiste oplossing. Het combineert de beste eigenschappen van een échte houten vloer en laminaat. Maar wat is lamelparket eigenlijk voor parketvloer en wat is het verschil met ‘gewoon’ parket en laminaat? In dit artikel leggen wij het u uit. 


Massief houten planken en massief houten toplaag

Systeem parket, ook wel lamelparket, bestaat uit planken die opgebouwd zijn uit verschillende lagen. Dit in tegenstelling tot een massief houten vloer. De bovenste laag van het lamelparket – de toplaag – bestaat uit hardhout en de onderlaag uit multiplex. Deze twee lagen zijn met lijm samengeperst waardoor krimpen, uitzetten en scheuren van het hout nagenoeg uitgesloten is. Een echte houten vloer ‘werkt’ wel.

Echt hout of houtlook

Omdat bij lamelparket de toplaag van echt hout is, is geen enkele plank identiek. Bij laminaat daarentegen wordt de houtuitstraling nagebootst en als het ware op de toplaag geprint. Dit zorgt bij laminaat in dezelfde serie voor planken met dezelfde houtpatronen. Voor sommige mensen is dit een voordeel. Ander voordeel is dat laminaat hierdoor in heel veel verschillende uitvoeringen beschikbaar is.

Het gemak van lamelparket als parketvloer

Een echte houten vloer dient na het leggen direct behandeld te worden met olie, wax of lak. Een lamelparketvloer en laminaat zijn direct klaar voor gebruik. De bovenste laag van lamelparket is van massief hout. Dit betekent dat u na circa 10 jaar de parketvloer weer als nieuw eruit kunt laten zien, door deze bovenste laag te schuren en te behandelen. Op deze wijze gaat lamelparket gemiddeld zo’n 30 jaar mee. Een duurzame investering dus! Laminaat kan niet geschuurd worden, maar zorgt dankzij de slijtvaste toplaag wel voor jarenlang woonplezier.

Contact

De Online Vloerenstudio
Corversbos 90 (geen showroom)
2134 MK Hoofddorp
info@onlinevloerenstudio.nl
Telefoon: 023-7433395