All-in concept van Online Vloerenstudio best duurzaam

Duurzaam zonnepanelen

Foto: Unsplash/Chelsea

Toen Online Vloerenstudio bijna 15 jaar terug startte met de online verkoop van vloeren, was duurzaamheid misschien nog niet zo’n hot topic als vandaag de dag. Achteraf gezien is het all-in concept vanaf het begin heel duurzaam ingestoken: geen onnodig pand dat verwarmd en verlicht moet worden of producten en voorraden die getransporteerd moeten worden. Het online concept gaat erom de vloeren rechtstreeks vanaf de producent aan huis bij klanten te leveren en deze te laten leggen door vloerenleggers die uit dezelfde regio als de klant komen. 

De Houtwerf is de leverancier met wie de Online Vloerenstudio vanaf het begin samenwerkt. Een partij die biobased vloeren ontwikkelt, FSC- en PEFC-gecertificeerd is, het eigen pand heeft voorzien van zonnepanelen en ledlampen en daar waar nog nodig de CO2-uitstoot compenseert. Dit zijn niet alleen mooie praatjes. Om goed in de gaten te houden wat de milieu-impact van de Houtwerf daadwerkelijk is, laten zij elk jaar een footprintberekening uitvoeren door Greenhouse Sustainability. Zo weten ze exact hoe ze ervoor staan en die inzichten benutten zij om nog weer meer verbeterstappen te maken. 

Trots op duurzame leverancier

“We zijn er heel trots op dat we met een duurzame leverancier zoals de Houtwerf mogen samenwerken”, vertelt Jan Berkhout van de Online Vloerenstudio. “Dat wij zo efficiënt kunnen werken, komt door deze samenwerking. Wij zijn niet voor niets een online vloerenstudio, dus we hebben geen showroom, maar een webshop. Toch begrijpen we heel goed dat online een vloer kopen best spannend is. Onze klanten verwijzen we daarom graag naar de showroom van de Houtwerf in Zoeterwoude. Daar krijgen ze een goed beeld van alle mooie vloeren en worden ze prima geadviseerd over de mogelijkheden. Wie liever deze reis niet maakt, kan stalen van vloeren opvragen en thuis bekijken welke vloer het beste past bij de gewenste woonstijl.”

All-in concept duurzaam

Het all-in-concept van de Online Vloerenstudio kun je ook zien als een duurzaam concept. “Dat concept hebben wij samen met de Houtwerf ontwikkeld. Het scheelt natuurlijk enorm wanneer je alle materialen bij één partij kunt aanschaffen. Daardoor zijn de benodigde onderdelen op elkaar afgestemd, scheelt het in kosten én bespaart het ook nog eens transportbewegingen doordat niet verschillende bedrijven met diverse producten op pad hoeven. Mooi om te realiseren dat de Online Vloerenstudio ooit is ontstaan om in te spelen op gemak en voordeel, terwijl het al vanaf het begin een heel duurzaam concept blijkt.”

Lage milieu-impact vloerenleverancier

Waar fysieke producten verkocht worden, ontkom je niet helemaal aan enige milieu-impact. “Ja, om vloeren te leveren bij de klant thuis is uiteraard transport nodig. Het transport van de Houtwerf naar onze klanten is klimaatneutraal. De milieu-impact van het transport berekent ze per klant en wordt ook direct gecompenseerd. Nog beter nieuws: hun transporteur stapt in de toekomst over op elektrische vrachtwagens, waardoor de impact nog verder naar beneden gaat. Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoeveel duurzame stappen onze vaste leverancier in al die jaren heeft gezet. Ik ben erg trots dat wij deze vloeren mogen aanbieden aan onze klanten. Oriënteren op het aanbod kan op onze site en zoals gezegd kun je of een bezoekje aan hun showroom in Zoeterwoude brengen of stalen aanvragen om thuis te bekijken.”

 

Contact

De Online Vloerenstudio
Corversbos 90 (geen showroom)
2134 MK Hoofddorp
info@onlinevloerenstudio.nl
Telefoon: 023-7433395