Vloerverwarming onder laminaat en pvc

Wist je dat alle laminaat en pvc vloeren die wij verkopen, geschikt zijn om (zelf) vloerverwarming onder te leggen? Er moet alleen wel een geschikte ondervloer gekozen worden. Dat is meestal een dunne rol-ondervloer met een lage warmteweerstand (R) waarde. 

Vloerverwarming onder laminaat en pvc

Vloerverwarming is duurzame keuze

De wens voor vloerverwarming is een duurzame keuze. Doordat de warmte over de hele vloer gelijkmatig wordt verdeeld, is dit een energiezuinige manier van verwarmen. Sommige systemen zijn zelfs in staat tijdens warme zomers de vloer te koelen. Logisch dat mensen dit slimme, efficiënte verwarmingssysteem graag in combinatie met hun voordelige laminaat- of pvc-vloer plaatsen. 

Laminaat en pvc geschikt voor vloerverwarming

Vrijwel alle laminaatvloeren en pvc-vloeren bij de Online Vloerenstudio zijn geschikt voor vloerverwarming. Het betreft vloerdelen die net iets dunner zijn dan de standaarddikte van vloeren. Dit en met name ook de ondervloer bepaalt hoeveel warmte er wordt doorgelaten. Dat betekent dat je kiest voor een lage warmteweerstand, anders worden de voetjes nog steeds niet lekker warm. De etiketten op de pakketten geven hier duidelijkheid over. 

Let ook op andere gewenste eigenschappen

Hoe lager de R-waarde van de ondervloer, hoe meer warmte er doorgelaten wordt. Gemiddeld hebben we het over een R-waarde van maximaal 0,13 m2 K/W tot 0,17 m2 K/W. Hoe je de verwarming gebruikt, als hoofdverwarming of als bijverwarming, bepaalt de maximale waarde. Vergeet niet bij ondervloeren nog steeds ook te letten op andere eigenschappen, zoals of de ondervloer egaliserend moet zijn of geluidsdempend. De Online Vloerenstudio kan hierin adviseren, zodat er een goed beeld ontstaat welke ondervloer aan welke gewenste en noodzakelijke eigenschappen voldoet. 

Grote, kleine lettertjes: regel zelf uw vloerverwarming

Wij leveren alles voor uw vloer, zoals de ondervloer, vloer, plinten en u zorgt zelf voor de vloerverwarming. Deze leveren en installeren wij namelijk niet, we leggen wel uw vloer hierover. 

Contact

De Online Vloerenstudio
Corversbos 90 (geen showroom)
2134 MK Hoofddorp
info@onlinevloerenstudio.nl
Telefoon: 023-7433395