Online Vloerenstudio zorgt alweer bijna 10 jaar voor kwaliteit en tevreden klanten

Toen Jan Berkhout in 2009 met de Online Vloerenstudio begon, was hij een van de eersten die zich puur en alleen richtte op online. “Je had wel aanbieders met een fysieke showroom die daarnaast een webwinkel openden, maar ik begon met alleen een webshop. Zonder voorraad en zonder showroom.” 

Jan werkte als verkoper van slaapkamers, meubels en later ook houten vloeren. De crisis zette in en de winkel moest inkrimpen. Op dat moment was de keuze om met Online Vloerenstudio te starten snel gemaakt. “Online winkelen was steeds meer in opkomst. Klanten wilden zich eerst via het internet oriënteren: producten, prijzen en aanbieders vergelijken. Ik zag een marktbehoefte waar ik met mijn kennis heel goed op in kon spelen.”

Zoektocht laminaatleverancier

Voor de Online Vloerenstudio is kwaliteit belangrijk. “Ik heb bewust gekozen om samen te werken met leveranciers van laminaat die al bekend waren, zoals Quick Steps en Eurohome. Van hen wist ik dat ze kwaliteit bieden, en het zijn namen waar klanten naar zoeken en vragen. Voor een webshop is dat een belangrijk gegeven”, zegt Jan.  

Online oriënteren, thuis bekijken

Het eerste jaar ging goed van start voor de Online Vloerenstudio. “Het feit dat ik geen voorraad en geen showroom heb, is juist een voordeel.  Doordat ik bespaar op kosten die een winkel wél heeft, kan ik hoge kwaliteit tegen scherpe tarieven bieden. Tegelijk is een vloer vanaf een foto kopen best eng. Daarom geef ik klanten de kans om de vloeren te zien door het aanbieden van gratis stalen, een thuisbezoek of een bezoek aan de leverancier. Met die optie bieden wij eigenlijk het beste van twee werelden.”

“Het feit dat ik geen voorraad en geen showroom heb, is juist een voordeel.  Doordat ik bespaar op kosten die een winkel wél heeft, kan ik hoge kwaliteit tegen scherpe tarieven bieden.”

Wij waren vrij uniek

In het begin reed de Online Vloerenstudio na een bestelling nog zelf vanaf de leverancier met de vloerdelen naar de klant om een paar dagen later terug te keren om de vloer te leggen. Dit werd al snel anders.  “Hoe minder schakels, hoe beter. Met onze leveranciers hebben we de afspraak gemaakt, dat zij de bestelling afleveren bij de klant. Hierin waren wij vrij uniek. De groothandel ging zelf leveren, dat gebeurde – in ieder geval bij onze leverancier – nog niet eerder.”

Team van vloerenleggers

Daar waar Jan Berkhout aanvankelijk alles zelf deed, is er nu samenwerking met een team van vloerenleggers. “Hierdoor kunnen wij heel Nederland bedienen, zonder dat er hele grote afstanden gereden hoeven te worden. Minder kilometers, minder CO2 en minder kosten, waardoor we de prijzen laag kunnen houden.”

Transparante prijzen

Jan Berkhout is altijd op zoek om klanten nog beter van dienst te zijn. Zo startte hij met All-in Laminaat om tegemoet te komen aan de behoefte aan een totaalpakket tegen een vaste prijs. “Mensen willen transparantie en duidelijkheid. Met het concept van All-in Laminaat is vooraf duidelijk wat het leggen van een complete vloer, dus inclusief ondervloer en plinten, kost. We merken dat onze klanten dit heel fijn vinden. Ik kan alvast verklappen dat dit concept er binnenkort ook komt voor de parketvloeren van de Online Vloerenstudio.

“Mensen willen transparantie en duidelijkheid. Met het concept van All-in Laminaat is vooraf duidelijk wat het leggen van een complete vloer, dus inclusief ondervloer en plinten, kost.”

 

Contact

De Online Vloerenstudio
Corversbos 90 (geen showroom)
2134 MK Hoofddorp
info@onlinevloerenstudio.nl
Telefoon: 023-7433395