Voordelen lamelparket

voordelen lamelparket

Photo by Katya Austin on Unsplash

Wie een houten vloer wil, kan kiezen uit massieve planken óf voor lamelparket. Deze laatste parketvloer biedt veel voordelen. In dit artikel zetten we de voordelen van lamelparket op een rij. 

Voordelige houten vloer

Lamelparket is ten opzichte van een massief houten vloer voordeliger in aanschaf.

Het prijsvoordeel ontstaat, doordat alleen de bovenste – en daarmee zichtbare – laag bestaat hardhout. Bovendien wordt lamelparket zwevend gelegd. Dat is om verschillende redenen voordeliger: minder te gebruiken lijm en het leggen gaat sneller. Een vloerenlegger zal daardoor minder rekenen voor de legservice.  

Lamelparket is duurzaam

Lamelparket heeft meerdere duurzaamheidsvoordelen. Ten eerste wordt er minder van het langzaam groeiende hardhout gebruikt, omdat alleen de toplaag hieruit bestaat. Ten tweede werkt de Online Vloerenstudio met leveranciers die FSC-hout gebruiken, dus hout uit verantwoord beheerde bossen.

Lamelparket is ook duurzaam omdat het lang meegaat – circa 30 jaar – in vergelijking met laminaat bijvoorbeeld. Door de hardhouten toplaag is het mogelijk de vloer na bijvoorbeeld tien jaar licht te schuren en opnieuw te lakken of in de wax of olie te zetten.

Stabiele vloer

Lamelparket kunnen we stabiel noemen. Doordat het bestaat uit verschillende lagen die kruislings gelijmd zijn, is uitzetten of krimpen nauwelijk aan de orde. Dat maakt lamelparket tot een betrouwbaar product. Een massief houten vloer is 100% natuurproduct en zal zich aanpassen aan koude en warmte in de ruimte. Doordat lamelparket dit niet doet, is het eveneens geschikt om in combinatie met vloerverwarming te gebruiken.

Snelle vloer

Lamelparket is direct klaar om gelegd te worden. De planken hoeven niet eerst behandeld te worden en vervolgens te drogen. Ook het leggen van de vloer kan behoorlijk vlot gaan. Zeker een professionele vloerenlegger draait er z’n hand niet voor om, maar een handige doe-het-zelver zal het ook snel in de vingers krijgen. Na het leggen, is de vloer direct klaar om op te lopen.

 

Contact

De Online Vloerenstudio
Corversbos 90 (geen showroom)
2134 MK Hoofddorp
info@onlinevloerenstudio.nl
Telefoon: 023-7433395