Laminaat dempt geluid

Waar gewoond wordt, wordt geleefd en dat gaat gepaard met geluid. Tikkende hakken, schuivende stoelen, een spelend kind, iets dat omvalt. Dat geldt voor een vloer bekleed met tapijt, voor een vloer waar laminaat is gelegd en in grotere mate voor een plavuizen vloer. Echter, een laminaatvloer biedt voldoende mogelijkheden om geluid te reduceren; zowel in de ruimte als naar andere ruimtes toe.

U wilt een geluiddempende vloer én schoonmaakgemak. In dat geval biedt een laminaatvloer de uitkomst. Sterker nog, als u in een bovenwoning woont, vereist de wet dat uw vloer binnen bepaalde geluidsgrenzen blijft. Laminaat kan dit geluid dempen, mits er wordt gekozen voor de juiste ondervloer.

Fijne akoestiek in de ruimte

Een goede ondervloer zorgt er voor dat geluid door contact met de vloer, zoals bijvoorbeeld lopen op hakken, wordt geabsorbeerd. De zachtere ondervloer dempt het geluid in de ruimte zelf en kaatst het niet terug. Laminaat zorgt hierdoor voor een fijne akoestiek in ruimtes.

Geluid naar een andere ruimte

In een bovenwoning of bij laminaat op de bovenverdieping is het ook fijn als men beneden niet elke beweging boven hoort. In hoeverre de vloer geluidsisolerend is, hangt ook af van de basisvloer: hout of beton. Bij nieuwbouw is de aannemer bekend met de eisen van geluidsisolatie van de draagvloer en verantwoordelijk zich te houden hier aan. De bewoner van een bovenwoning is verantwoordelijk voor de geluidsbeperking van de vloer die op die basisvloer wordt gelegd. U dus! Ook hier zorgt de juiste ondervloer ervoor dat geluid niet door de vloer naar beneden vloeit.

Er zijn verschillende ondervloeren geschikt voor de diverse basisvloeren. De mate van geluidsdemping verschilt per ondervloer. In een appartement wilt u een zwaardere geluidsdemping, dan voor een slaapkamer in een gezinswoning waar u met name alleen ‘s nachts verblijft. Ons advies: laat u goed adviseren!

 

 

Contact

De Online Vloerenstudio
Corversbos 90 (geen showroom)
2134 MK Hoofddorp
info@onlinevloerenstudio.nl
Telefoon: 023-7433395