Trends in vloeren 2024: natuurlijk & duurzaam 

Hoewel vloeren veelal tijdloos zijn omdat ze een belangrijke basis van het interieur vormen en jarenlang meegaan, zijn er wel degelijk trends in vloeren te benoemen. Voor 2024 ligt de focus op natuurlijke en duurzame materialen. De keuze voor hout en vooral donker hout passen binnen deze trend. Daarmee pak je met de vloeren van de Online Vloerenstudio meteen alle trends in één keer mee: natuurlijk, duurzaam en (donker) hout. 

trends in vloeren: hout, natuurlijk en duurzaam

Duurzaamheid is eigenlijk geen trend te noemen, maar de norm richting een circulaire economie. Vloeren van natuurlijke, hernieuwbare materialen passen daarbij, zoals de biobased en PEFC en FSC gecertificeerde vloeren van onze leverancier De Houtwerf. Bij de Online Vloerenstudio kun je terecht voor houten parketvloeren, laminaat of pvc-vloeren die dankzij de houtlook eveneens de gewenste natuurlijke sfeer in huis halen. 

Vloerverwarming duurzaam

Een andere vorm van duurzaamheid waarbij onze vloeren een rol van betekenis kunnen spelen, is het benutten van vloerverwarming. Vloerverwarming zorgt voor gelijkmatige verspreiding van de warmte en is daarmee een efficiënte, duurzame warmtebron. Vrijwel al onze vloeren zijn geschikt voor deze duurzame manier van je huis verwarmen. Informeer ernaar bij onze adviseur. 

Qua kleur is donker hout het (weer) helemaal. Bij de Online Vloerenstudio bieden we volop keuze dankzij onze brede kleurengamma. Onze rustieke eiken vloeren van Intra parket leveren we in verschillende tinten, waaronder ook vloeren met een donkere ondertoon. Bij ons laminaat is de keuze al helemaal reuze, verschillende donkere tinten en ook volop variatie in de dikte van planken met en zonder v-groef. Zoek je een écht donkere houtlook, kijk dan vooral ook eens tussen ons assortiment intra rigid click pvc-vloeren.  

Blijvende trend: visgraatvloer

Last but not least is een trend die al even meegaat: de visgraatvloer. In ons assortiment van leverancier Douwes Dekker bieden wij hierin acht varianten. De visgraatvloer zorgt voor zowel een klassieke als moderne uitstraling. Combineer het met zwarte plinten en stalen kozijnen en je creëert al snel een industrieel interieur. Stem je de plinten af op de kleur van de vloer en kies je bijvoorbeeld voor landelijke deuren, dan ontstaat er vanuit deze basis als vanzelf een klassiek interieur. 

Accessoires kleden de vloer af

Een vloer is de perfecte basis van waaruit je je eigen stijl aan je interieur kunt geven. Een andere trend die opdoemt is hout-op-hout, zoals houten meubels op een houten vloer. Gaat je voorkeur uit naar een lichte vloer, maar ben je wel trendgevoelig? Kies dan juist voor meubels van donker gekleurd hout. Combineer het vervolgens ook nog eens met een andere trend – die van ronde, organische vormen, zoals in karpetten en kunstobjecten – en je huis is helemaal up-to-date! 

Contact

De Online Vloerenstudio
Corversbos 90 (geen showroom)
2134 MK Hoofddorp
info@onlinevloerenstudio.nl
Telefoon: 023-7433395